Verdachte aangehouden na overval Harderwijk

Geplaatst op 22 juli 2010, om 09:42 uur

HARDERWIJK – De politie heeft op dinsdag 20 juli kort na middernacht een 26-jarige man uit Ermelo aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een bedrijf aan de Overveld in Harderwijk.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De overval werd enkele uren daarvoor, op maandagavond rond 20.15 uur, gepleegd. De 32-jarige eigenaar van het bedrijf, een handelaar in kleding, raakte bij de overval gewond aan zijn hoofd en werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Het 32-jarige slachtoffer, afkomstig uit Ermelo, bevond zich in het pand, toen hij werd overvallen, door een nog onbekende man die geld eiste. De 32-jarige kreeg een klap op zijn hoofd en raakte gewond. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Harderwijk vervoerd. Of de overvaller een buit heeft meegenomen, is nog niet duidelijk.

De politie startte direct een uitgebreid onderzoek. Het Team Forensich Onderzoek verrichtte ter plaatse sporenonderzoek.

Nader tactisch rechercheonderzoek leidde er toe, dat kort na middernacht een 26-jarige verdachte kon worden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval. Hij is ingesloten. Zijn rol wordt nader onderzocht. Het onderzoek wordt voortgezet. Meer aanhoudingen sluit de politie niet uit.