Vrouw bestolen van pinpas

Geplaatst op 22 juli 2010, om 09:58 uur

ZUTPHEN – Een 78-jarige vrouw uit Zutphen is dinsdag 20 juli op de Polsbroek in Zutphen bestolen van haar pinpas. Vervolgens is hier door de daders voor geld mee gepind.

De vrouw had omstreeks 14:00 uur boodschappen gedaan bij een kledingwinkel aan de Beukerstraat in Zutphen. Vervolgens werd zij op de Polsbroek aangesproken door een jongen en meisje die zij ook in de betreffende kledingwinkel had gezien.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Vermoedelijk heeft de jongen tijdens dit gesprek de pinpas uit de tas van de vrouw genomen die op haar rollator stond, terwijl het meisje de vrouw aan de praat hield. Vervolgens zijn de jongen en het meisje weggelopen in de richting van het nabij gelegen winkelcentrum. Eenmaal in thuis bemerkte de vrouw dat haar pinpas weg was. Direct blokkeerde zij haar pas. Er bleek echter al voor een groot bedrag mee te zijn gepind. Het signalement van de daders luidt; leeftijd ca. 18 jaar, zo rond de 1.65 m groot en beiden hadden een getint uiterlijk en droegen lichte/witte kleding. De politie heeft de zaak in onderzoek.