Autokraker aangehouden in Apeldoorn - GelreNieuws.nl

Autokraker aangehouden in Apeldoorn

Geplaatst op 31 augustus 2010, om 18:36 uur

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 31 augustus op de Talmastraat in Apeldoorn een 26-jarige man uit Litouwen aangehouden voor poging tot auto-inbraak. De politie onderzoekt of hij ook betrokken is bij andere auto-inbraken die in dezelfde nacht elders in Apeldoorn werden gepleegd.

Surveillerende agenten zagen in de Talmastraat een persoon achter een auto wegduiken. Toen zij polshoogte gingen nemen, renden er plotseling twee personen vanachter de auto hard weg. Hierop zette de politie een achtervolging in. Eén van de personen kon ondanks het

hoge tempo waarin ze renden, worden aangehouden. De andere onbekende man is op dat moment ontkomen. Naar hem werd nog met diverse eenheden gezocht, maar werd niet meer aangetroffen. De aangehouden man is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. Bij de auto waarbij de man was gezien, werden handschoenen aangetroffen. De politie onderzoekt of de man in verband kan worden gebracht met een andere auto-inbraak die eerder die nacht werd gepleegd op de Treubstraat in Apeldoorn. Hierbij was een navigatiesysteem weggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com