Botsing op A1 na achtervolging

Geplaatst op 24 augustus 2010, om 11:15 uur


APELDOORN –
Agenten van de politie IJsselland en Noord- en Oost-Gelderland hebben dinsdag 24 augustus op de A1 onder Apeldoorn een 25-jarige Almeloër aangehouden die vanaf Twente gevaarlijk rijgedrag vertoonde en niet wilde stoppen voor de politie.

Bij de aanhouding zijn drie politieauto’s en de auto van de man beschadigd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De meldkamer van de politie Twente kreeg kort na 08.00 uur meerdere meldingen over een automobilist die op de A 1 onder Holten reed en zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Hij haalde automobilisten links en rechts in en zou met zeer hoge snelheid ook via de vluchtstrook inhalen. Verder zou de auto een kapotte uitlaat hebben.

De aangrenzende meldkamer van de politie IJsselland werd geïnformeerd en een opvallende politieauto en motorrijder van deze politieregio volgden vanaf Deventer de automobilist. Het was duidelijk dat deze, ondanks het gebruik van zwaailicht en sirene door de politie, niet wilde stoppen. Op een gegeven moment remde hij dusdanig krachtig dat de motorrijder bijna een ongeluk kreeg.

De politie Noord- en Oost-Gelderland was ook op de hoogte van het gebeurde en had meerdere eenheden naar de A 1 gestuurd om de bewuste auto in te sluiten. Diverse automobilisten probeerden de politie te helpen Door met alarmlichten en lage snelheid te rijden probeerden zij een file te creëren. De man bleef deze auto’s ontwijken.

Vlak voor het knooppunt Beekbergen was de auto ingesloten. Hier ontstonden twee aanrijdingen met politieauto’s mede door het krachtig afremmen door de Almeloër. Hierna kon de auto klem worden gezet en de bestuurder worden aangehouden.

De aanrijding vond plaats op het linker gedeelte van de snelweg. Het verkeer via de invoeg/uitvoegstrook vlak voor het knooppunt verder rijden. Eén en ander leidde, mede in verband met het onderzoek door de verkeersongevallendienst en de berging van de auto’s wel voor de nodige verkeershinder.

De politie vraagt getuigen van het rijgedrag van de automobilist zich te melden via 0900 – 8844.

Foto: @erikgig http://tweetphoto.com/41042663