Dode bij frontale botsing N332 Laren - GelreNieuws        

Dode bij frontale botsing N332 Laren

Geplaatst op 22 augustus 2010, om 19:19 uur


LAREN (G.) – Zondagmiddag 22 augustus is een 52-jarige man uit Leeuwarden om het leven gekomen bij een frontale botsing op de provinciale weg N 332 tussen de A1 en Laren. Drie personen raakten gewond, van wie één ernstig. Dat meldde de politie.

Hulpdiensten ontvingen net na 16:15 uur een melding over de aanrijding, die plaatsvond buiten Laren. Twee auto’s waren frontaal op elkaar gebotst.

De 52-jarige man uit Leeuwarden reed richting Holten. Plotseling bevond een uit tegengestelde richting naderende auto zich op zijn weghelft, met de frontale botsing tot gevolg. De 52-jarige man overleed ter plekke. Naast hem zat een 31-jarige vrouw uit Leeuwarden. Zij raakte ernstig gewond. De vrouw is ter plekke gestabiliseerd door het ambulancepersoneel en afgevoerd naar het ziekenhuis in Deventer.

Het medisch team van de traumahelikopter verleende assistentie.

In de auto was ook een hond aanwezig. Deze raakte ook gewond en is opgevangen door de dierenambulance.

De auto die uit tegengestelde richting kwam, rijdend richting Lochem, werd bestuurd door een 44-jarige man uit Neede. Naast hem zat zijn partner. Beide zijn ook gewond geraakt en per ambulance naar het ziekenhuis in Zutphen gebracht. De man was wel in staat om gehoord te worden door de politie. Hij kon niet verklaren waarom hij op de verkeerde weghelft terecht gekomen is. De politie maakt een dossier op over de aanrijding.

De Verkeersongevallendienst van de politie heeft ter plekke een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding. Hiervoor is de N332 enige tijd afgesloten geweest.