Hennepkwekerij ontdekt na grote brand Twello - GelreNieuws        

Hennepkwekerij ontdekt na grote brand Twello

Geplaatst op 15 augustus 2010, om 04:07 uur


TWELLO –
In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 augustus ontstond er een uitslaande brand in een bedrijf aan de Engelenburgstraat in Twello. Omliggende bedrijven in het complex liepen schade op.

De hulpdiensten kregen omstreeks 01:10 uur de melding van een brand op het industrieterrein Engelenburg. Er bleek een bedrijf in brand te staan in een complex met meerdere bedrijven. Door de inzet van veel personeel en groot materieel kon de brandweer voorkomen dat het hele pand in de as werd gelegd. Brandweerlieden uit Twello, Klarenbeek, Terwolde, Deventer en Apeldoorn werden ingezet. De politie zorgde ervoor dat het publiek op veilige afstand bleef. Rond 03:45 uur werd het sein brand meester gegeven.

Alle bedrijven in het complex liepen, in meer of mindere mate, rook en/of waterschade op. Tijdens het blussen is er een hennepkwekerij aangetroffen in één van de ruimtes. De politie is een onderzoek gestart naar de verantwoordelijke(n) voor de hennepkwekerij. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Onderzoek moet uitwijzen hoe de brand is ontstaan.