Man aangehouden na vernieling en bedreiging

Geplaatst op 17 augustus 2010, om 15:01 uur

EPE – De politie stelt een onderzoek in naar een vernieling en bedreiging die op maandagmiddag 16 augustus in Epe heeft plaatsgevonden. Een 67-jarige man uit Epe is hiervoor aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 17:40 uur de melding dat een man een ruit had vernield van een huis in het buitengebied van Epe. Het bleek te gaan om een conflict tussen de huurbaas en de huurder. Op dat moment waren er twee (21- en 23-jarige) mannen aanwezig bij de huurder. De 67-jarige huurbaas werd agressief en reed met zijn tractor in op de auto van één van de mannen. Hierdoor raakte de auto aan de voorzijde beschadigd. De bestuurder zag kans om de auto achteruit te rijden. Vervolgens reed de Epenaar op de tractor achter de andere man aan. Deze  kon op tijd wegspringen en wist zodoende een aanrijding te voorkomen. De twee zijn direct doorgereden naar het politiebureau om aangifte tegen de Epenaar te doen. Agenten hebben hem opgehaald en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Ook de 19-jarige huurder heeft aangifte tegen de man gedaan voor bedreiging en het vernielen van de ruit.  Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.