Man op straat beroofd

Geplaatst op 8 augustus 2010, om 23:22 uur

ZUTPHEN – Een 29-jarige Zutphenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag 7 augustus op de Hobbemakade van zijn mobieltje bestolen. De politie zoekt getuigen van het incident. Zij kunnen bellen met 0900 – 8844.

Het slachtoffer liep omstreeks 00.50 uur vanuit de Beukerstraat naar de Laarstraat. Ter hoogte van de daar gevestigde horecazaak stonden twee jongemannen. Eén van hen vroeg of hij het mobieltje van de Zutphenaar mocht gebruiken. Dit weigerde hij, maar de twee bleven de man volgen tot de watertoren aan de Hobbemakade. Hier griste één van hen het mobieltje uit de hand van aangever. Er ontstond nog een worsteling, waarna het duo er vandoor ging. Eenmaal thuis heeft het slachtoffer de politie gebeld. Een onderzoek in de omgeving leverde geen verdachten op.

De jongen die het mobieltje weggriste is ongeveer 17 à 18 jaar, blank uiterlijk, 1.70 m, hij had donkerblond golvend haar met slagen. Hij droeg een lichtblauwe spijkerbroek, een wit shirt en een grijs vest met capuchon.

De ander was iets ouder en licht getint. Zijn lengte wordt geschat op 1.85 m en hij had geschoren gemillimeterd haar. Hij droeg een blauw vest met capuchon en een donkerkleurige spijkerbroek. Tips zijn welkom bij de politie.