Man opgepakt na mishandeling - GelreNieuws.nl

Man opgepakt na mishandeling

Geplaatst op 29 augustus 2010, om 14:30 uur

HEERDE – De politie heeft vrijdagavond 27 augustus een 29-jarige man uit Wezep aangehouden nadat hij kort daarvoor bij een woning in Heerde, een 21-jarige kennis uit Heerde, met een honkbalknuppel had mishandeld. De Heerdenaar raakte licht gewond. Hij zou zich onder doktersbehandeling stellen.

Na de mishandeling in Heerde, vluchtte de man uit Wezep op de brommer van het 21-jarige slachtoffer. Hij werd door de politie achterna gereden en op de Stationsweg in Wezep kon hij tot stoppen worden gedwongen. Vervolgens ging de 29-jarige verdachte er rennend vandoor, maar de agenten waren sneller en konden hem in de kraag grijpen. Na een korte worsteling gaf hij zich over. Hij werd op het politiebureau ingesloten.

Bij een onderzoek in de woning van de Wezeper, trof de politie een handvuurwapen aan. Ook een kleine hennepkwekerij met 9 hennepplanten en enkele restanten van eerdere hennepkwekerijtjes. Daarnaast een hoeveelheid goederen die mogelijk van diefstal afkomstig zouden kunnen zijn, waaronder een computer, camera en vishengel. Een nader onderzoek naar de herkomst van de spullen volgt nog. Het vuurwapen, de hennepplanten en andere goederen zijn in beslag genomen. Tegen de man uit Wezep wordt een proces-verbaal opgemaakt.