Nieuwe wijkagent te volgen via Twitter

Geplaatst op 19 augustus 2010, om 14:45 uur

APELDOORN – De Apeldoornse wijken Driehuizen en Brinkhorst hebben een nieuwe wijkagent, in de persoon van Machiel van de Ven. Machiel van de Ven is de eerste Apeldoornse wijkagent die ook te volgen is via Twitter.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Machiel van de Ven werkt sinds 2000 bij de politie. Voor zijn aanstelling als wijkagent werkte hij voor het team Apeldoorn Binnenstad. Hij kent de stad Apeldoorn dus al goed. “Ik heb erg veel zin om als wijkagent aan de slag te gaan in Driehuizen en Brinkhorst” vertelt van de Ven enthousiast. “Samen met buurtbewoners, gemeente, woningbouwverenigingen, jongerenwerk, de wijkraad en andere partners streef ik ernaar dat iedereen plezierig woont en werkt in de wijk. Ik ben als wijkagent het aanspreekpunt voor alle politiezaken die daar een rol bij spelen.”

Van de Ven is in zijn nieuwe functie meteen te volgen via Twitter. Twitter is een online dienst waarop mensen met een account berichten kunnen publiceren. Mensen die ook een twitteraccount hebben kunnen elkaar volgen en op berichten reageren. “Als wijkagent wil je zoveel mogelijk in contact komen met de mensen die in jouw wijk wonen en/of werken. Naast de gebruikelijke communicatiemiddelen vind ik het leuk om ook nieuwere media zoals Hyves en Twitter in te zetten om in contact te komen met burgers, die ik anders mogelijk weinig op straat tegenkom. Maar als er echt wat speelt, is persoonlijk contact natuurlijk altijd beter dan digitaal contact,” benadrukt de kersverse wijkagent. De politie in Apeldoorn voorziet twitterende wijkagenten van een telefoon waarmee zij ook tijdens hun werk op straat berichten en foto’s kunnen plaatsen op Twitter.

Machiel wil Twitter inzetten om meer inzicht te geven in het werk van de wijkagent. Of bijvoorbeeld te waarschuwen bij een golf van inbraken of een oproep doen voor getuigen van een incident. Ook kunnen via Twitter zaken worden doorgegeven waar u tegenaan loopt in de wijk. Twitter is echter niet bedoeld voor het doorgeven van meldingen. Wilt u iets melden dan kunt u de politie 24 uur per dag telefonisch bereiken via 0900-8844, of bij spoed via 112.

Bereikbaarheid

U kunt telefonisch in contact komen met Machiel van de Ven via 0900-8844 of per mail via [email protected]. Wilt u van de Ven volgen via Twitter dan kan dat via www.twitter.com/poldriehuizen