Politie zoekt contact met aangesproken passant

Geplaatst op 16 augustus 2010, om 14:18 uur

NEEDE – Vlak voor de achtervolging die vrijdagavond 13 augustus rond 20:15 uur in Neede plaatsvond, is een man die op dat moment op de Es in Neede liep aangesproken door de bestuurder van de blauwe auto die daarna op de vlucht sloeg voor de politie.

Vermoedelijk heeft de bestuurder iets gevraagd aan deze toevallige voorbijganger. De politie wil graag in contact komen met deze man.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In de auto zaten drie mannen die na de achtervolging alle drie zijn aangehouden. De passant kan mogelijk een belangrijke getuige zijn en helpen verklaren waarom de mannen op de vlucht sloegen. De politie is te bereiken via 0900-8844.

Achtervolging
De politie kreeg de auto van het trio vrijdagavond op de Zwaluwstraat in Neede in het vizier en besloot achter de auto aan te gaan toen deze de Es op keerde. Op de Es heeft de politie gezien dat de bestuurder van de auto de passant aansprak. Toen de politie achter de stilstaande auto parkeerde met de intentie de auto en de inzittenden te gaan controleren, ging de bestuurder er op hoge snelheid vandoor.

De politie zette de achtervolging in, die per auto eindigde toen de vluchtende auto de doodlopende Kostersteeg in reed. De bestuurder, een 33-jarige man uit Enschede, is in de Kostersteeg aangehouden. De andere twee inzittenden gingen er rennend vandoor maar werden door de politie achterhaald en aangehouden, de een bij het busplein en de ander op de Buizerdstraat. Dit bleken twee mannen te zijn uit Oldenzaal van 21 en 31 jaar oud.

De drie mannen zijn aangehouden wegens het ontvluchten van een controle en/of staande houding, en meegenomen naar het politiebureau. Zij zijn na verhoor heengezonden omdat er geen aanwijzingen waren voor strafbare feiten. De bestuurder kreeg een boete van 160 euro mee wegens het negeren van het stopteken van de politie.