Verwarde man houdt politie bezig

Geplaatst op 22 augustus 2010, om 15:40 uur

ZUTPHEN – De politie heeft zaterdag 21 en zondag 22 augustus diverse meldingen ontvangen over een verwarde man. De man, een 43-jarige inwoner van Zutphen, is twee keer aangehouden.

De eerste melding kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag vanaf de Oudewand, rond 00:30 uur. De man zou ruzie hebben gehad met iemand en bleek een klein wondje aan zijn been te hebben. De politie heeft de man geadviseerd een EHBO-post te bezoeken.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een half uur later zou de man met stenen hebben gegooid op de Laarstraat. De man werd echter ter plekke niet meer aangetroffen. Bij de derde melding, over een conflict tussen de man en anderen op de Pelikaanstraat, is hij aangehouden. Op het politiebureau bleek de man vermoedelijk in een psychose te verkeren. Verhoor was niet mogelijk en de man werd aan zijn zorgkader overgedragen.

Zaterdagavond is de man rond 23:15 uur opnieuw aangehouden nadat hij een medewerker van een café verbaal en fysiek bedreigde. Personeelsleden en omstanders hebben de man overmeesterd in afwachting van de politie. De man is ingesloten op het politiebureau en er is contact gelegd met de hulpverlening over de te nemen vervolgstappen.