Zutphenaar gewond bij ongeval op A50

Geplaatst op 19 augustus 2010, om 13:07 uur

EWIJK – Woensdagavond rond 18.30 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de A50 ter hoogte van Ewijk. Een 21-jarige man uit Zutphen raakte daarbij gewond.

De 21-jarige reed in zijn bestelbus over de rechterrijstrook in de richting van Arnhem. Volgens getuigen zou de 21-jarige van de weg geraakt zijn en in de berm terechtgekomen zijn. Daarbij is het busje over de vangrail geschoven. Vervolgens is het busje gaan draaien en frontaal met de bestuurderskant tegen een viaductpilaar tot stilstand gekomen. Door de aanrijding raakte de 21-jarige ernstig bekneld. Hij werd door de brandweer, en in samenwerking met ambulancemedewerkers, uit het busje geknipt. Ook de traumaheli kwam uit voorzorg ter plaatse. De 21-jarige liep diverse botbreuken op en werd voor behandeling en verder onderzoek overgebracht naar het UMC St. Radboud Ziekenhuis in Nijmegen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De afdeling Verkeersongevallenanalyse kwam ter plaatse voor onderzoek. Het busje werd door een bergingsbedrijf afgesleept. Rijkswaterstaat zorgde gedurende het incident voor afzetting van de rechterrijstrook. Rond 21.00 uur kon de weg weer worden vrijgegeven.