Automobiliste komt om bij frontale aanrijding - GelreNieuws        

Automobiliste komt om bij frontale aanrijding

Geplaatst op 18 september 2010, om 19:22 uur


GORSSEL –
Bij een frontale aanrijding op de Zutphenseweg in Gorssel is zaterdag aan het eind van de middag een 78-jarige automobiliste uit Gorssel om het leven gekomen. Een vrouw en vier kinderen werden naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval vond even voor half zes plaats ter hoogte van de begraafplaats. De 78-jarige automobiliste kwam vanuit de richting Zutphen en raakte door een onbekende oorzaak in de berm. De auto schampte een boom, schoot terug de weg op en botste frontaal op een tegenligger. De 78-jarige Gorsselse overleed ter plaats aan haar verwondingen.

In andere auto zaten de 45-jarige vrouw uit Deventer met vier kinderen (meisjes van 5, 6 en 7 jaar en een jongetje van 7 jaar allen uit Zutphen). De vrouw werd met rugletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Een 7-jarig jongetje werd met een gecompliceerde beenbreuk per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De andere drie kinderen werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Naast diverse ambulances, brandweer en politie werd ook een traumahelikopter ingezet bij de hulpverlening. De Zutphenseweg is nog geruime tijd afgesloten geweest vanwege het onderzoek van de dienst verkeersongevallen analyse van de politie en het bergen van de auto’s.