Automobilisten onder invloed - GelreNieuws        

Automobilisten onder invloed

Geplaatst op 26 september 2010, om 15:15 uur

’s HEERENBERG – De politie heeft zaterdagavond 25 september twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van een 37-jarige man uit Braamt is ingevorderd. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 20:15 uur een 48-jarige automobilist uit Hoogvliet op de Immenhorst in ’s Heerenberg rijden. De automobilist viel op doordat hij een aantal keer geen richting aan gaf. De man is staande gehouden en bleek onder invloed van alcohol. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse en blies een promillage van 0,8. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Omstreeks 20:30 uur zagen agenten dat een automobilist op de Wijnbergseweg in Montferland opvallend rijgedrag vertoonde. Hij remde krachtig en trok hard op. Ook slingerende hij over de weg. De man negeerde een stopteken en werd op de Landweerswal tot stoppen gedwongen. De 37-jarige man weigerde om mee te werken aan een blaastest en is meegenomen naar het politiebureau. Op het bureau blies de man een promillage van 2,1. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.