Bewoner boerderij in Aalten overvallen

Geplaatst op 5 september 2010, om 18:01 uur

AALTEN – Een 58-jarige man uit Aalten is vrijdagmiddag 3 september in zijn boerderij in het buitengebied van Aalten door twee mannen overvallen. Het slachtoffer raakte licht gewond. De daders hebben een geldbedrag weggenomen.

De twee overvallers kwamen de woning van de alleenwonende man aan het Kleuverspad kort na 17.00 uur binnen. Zij eisten geld. Het slachtoffer werd mishandeld en met een wapen  bedreigd. De woning werd doorzocht en met een geldbedrag is het tweetal te voet vertrokken in de richting de Stationsweg. Het slachtoffer werd vastgebonden achtergelaten. Hij wist zichzelf te bevrijden en kon rond 18.55 uur via de buren alarm slaan. De man is emotioneel zeer aangeslagen en is slachtofferhulp aangeboden.

Van de gevluchte mannen is een signalement bekend. Beiden hebben een getinte huidskleur. Spraken goed Nederlands, maar ook een buitenlandse taal. Ze zijn circa 25 jaar oud.

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en is dringend op zoek naar tips en getuigen. Men kan daarvoor bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.