Drankrijders betrapt bij alcoholcontrole

Geplaatst op 25 september 2010, om 18:06 uur

APELDOORN – De politie heeft tussen vrijdag 24 en zaterdag 25 september op meerdere plekken in Apeldoorn bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hierbij zijn vijf mensen aangehouden. Er is één rijbewijs ingevorderd.

Omstreeks 23:15 uur is een 21-jarige automobilist uit Epe op de Zwolseweg staande gehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol en blies een promillage van 0,4.

Op de Laan van Zevenhuizen werd omstreeks 00:10 uur een 19-jarige automobilist uit Apeldoorn gecontroleerd. De beginnend bestuurder bleek onder invloed van alcohol en blies een promillage van 0,3.

Op de Molenstraat-centrum is omstreeks 02:20 uur een 22-jarige snorfietser uit Apeldoorn staande gehouden. De snorfietser viel op doordat zijn achterlicht kapot was. De man blies een promillage van 0,5.

Een 46-jarige bromfietser is omstreeks 02:45 uur op de Stadhoudersmolenweg staande gehouden. De blaastest op straat wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. De man kon is hierop meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Het blazen voor een ademanalyse lukte niet. Een arts heeft bloed van de man afgenomen. De uitslag van de bloedproef is over enkele dagen bekend.

Een 22-jarige automobilist uit Apeldoorn is omstreeks 04:00 uur op de Loolaan gecontroleerd. Hij blies een promillage van 1,2. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Tegen de bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. Ook kregen zij een rijverbod opgelegd.