Groep winkeldieven aangehouden

Geplaatst op 6 september 2010, om 17:41 uur

APELDOORN – De politie heeft zondagmiddag 5 september in het centrum van Apeldoorn een groep van vijf winkeldieven aangehouden. De verdachten zijn in de leeftijd van 14 tot 43 jaar.

Rond 14.00 hield de politie in de Mariastraat in Apeldoorn een 21-jarige vrouw uit Sundern (Duitsland) aan, op verdenking van winkeldiefstal. Deze vrouw was in het gezelschap van twee andere vrouwen die bij nader onderzoek bleken te behoren tot een grotere familie-groep die in het centrum van Apeldoorn liep.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie vermoedde dat er sprake was van gezamenlijke winkeldiefstallen en na controle van de tassen van deze groep, werd bij nog eens vier personen, een 43-jarige man, een 41-jarige vrouw en twee meisjes van 14 en 15 jaar, afkomstig uit Apeldoorn en Sudern (D) ontvreemde spullen aangetroffen.

Zij waren in het bezit van goederen die niet waren afgerekend bij de winkels van Bristol; H&M; ANWB; de Bazar; Miss Etam en Six en Lucardi juwelier en Amy Bijoux en Bijou Brigit.

Alle verdachten zijn voor verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Er is een proces-verbaal tegen hen opgemaakt en daarna op vrije voeten gesteld.