Passantenonderzoek na overal op woning Aalten

Geplaatst op 10 september 2010, om 21:12 uur

AALTEN – De politie heeft vrijdagmiddag 10 september een passantenonderzoek gehouden in de omgeving van de plek waar vorige week vrijdag een overval heeft plaatsgevonden op een 58-jarige man uit Aalten, in zijn eigen woning. Tijdens deze overval is de man mishandeld, bedreigd en vastgebonden achtergelaten. Er is door de overvallers een geldbedrag buitgemaakt.

Vrijdagmiddag 3 september kwamen twee nog onbekende mannen kort na 17:00 uur de boerderij van de 58-jarige man binnen aan het Kleuverspad, in het buitengebied van Aalten. Zij eisten geld en het slachtoffer is mishandeld en met een wapen bedreigd. De woning werd doorzocht en met een geldbedrag is het tweetal te voet vertrokken in de richting van de Stationsweg. Het slachtoffer werd vastgebonden achtergelaten. Hij wist zichzelf te bevrijden en kon rond 18.55 uur via de buren alarm slaan. De man liep diverse blauwe plekken en schaafwonden op en is emotioneel zeer aangeslagen door wat hem is overkomen. Hij wordt begeleid door Slachtofferhulp.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Van de gevluchte mannen is bekend dat zij beide ongeveer 25 jaar oud zijn en een getinte huidskleur hebben. Zij spraken goed Nederlands, maar spraken onderling ook een buitenlandse taal. Één van de overvallers had een gezet postuur en droeg een blauwe spijkerbroek en een roodachtig geblokt overhemd met daarover een kort jack. Deze man is ongeveer 1.70 m. lang. De andere man had een slank postuur en is iets langer, ongeveer 1,80 m. Hij droeg een zwart of donkerkleurig T-shirt en een donkere, strakke spijkerbroek.

Tijdens het passantenonderzoek zijn ongeveer 50 passanten bevraagd of zij een week geleden op dezelfde locatie iets hebben gezien wat met de overval te maken zou kunnen hebben. Hieruit zijn diverse waardevolle tips gekomen die door de politie worden onderzocht.

Als er meer mensen zijn die tips hebben over de overval, doet de politie een dringend beroep op hen om zich te melden bij de politie via 0900-8844. Anoniem een melding doen kan ook, via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).