Politie jaagt op hennepproducenten

Geplaatst op 30 september 2010, om 16:42 uur


EPE/VAASSEN
– De politie heeft op donderdag 30 september tijdens een zogeheten ‘veegdag’ in Epe en Vaassen een hennepkwekerij en een droogruimte met hennepplanten geruimd. In totaal zijn er zo’n  300 planten en 8.5 kilo gedroogde planten in beslag genomen en vernietigd.

Er werden drie verdachten aangehouden. De aanpak van henneptelers heeft prioriteit voor de politie omdat dit strafbare feit vaak samen gaat met andere vormen van criminaliteit zoals overlast, grof geweld en witwassen. Waar mogelijk zet de politie in op het ‘kaal plukken’ van de criminelen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tien agenten hebben donderdag tegelijk op drie verschillende locaties onderzoek ingesteld naar hennepkwekerijen. In Epe werd op twee adressen een onderzoek ingesteld en daarbij werd op de Hoofdstraat een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met zo’n 300 planten aangetroffen. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt. Er werd niemand in het pand aangetroffen. De planten en apparatuur werden geruimd.

Op de Roggestraat werd een drogerij aangetroffen waar zo’n 8.5 kilo aan deels gedroogde henneptoppen werden aangetroffen. Hier werden twee Epenaren van 26 en 33 jaar aangehouden die voor verhoor zijn overgebracht naar het politiebureau.

Op de Vulcanusweg in Vaassen bestond het vermoeden dat daar ook in een woning een hennepkwekerij werd geëxploiteerd. Dit bleek niet het geval. Wel werd er bij een 27-jarige man uit de gemeente Apeldoorn aangehouden. Hij bleek in het bezit van een geringe hoeveelheid harddrugs. Deze zijn in beslag genomen.

Tegen de drie verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt en een onderzoek naar de kwekers van de Hoofdstraat wordt ingesteld.