Politie onderzoekt ‘vreemd’ voorval Heerde

Geplaatst op 28 september 2010, om 13:10 uur

HEERDE – De verklaring van een getuige over een ‘vreemd’ voorval op woensdag 8 september in een bos aan de Nieuwe Zuidweg in Heerde is aanleiding voor de politie om contact te zoeken met de betrokkene en mogelijke getuigen.

Een deels ontklede man zou volgens deze getuige een klein kind onder de arm hebben genomen en was kennelijk nogal schichtig weggelopen. Men kan contact opnemen met de politie via 0900 – 8844.

Het voorval vond op woensdag 8 september tussen 18.15 uur en 18.45 uur plaats in het bos aan de Nieuwe Zuidweg in Heerde in de buurt van parkeerplaats Het Erf van Daendels. De getuige zag bij een bankje langs de wandelroute in het bos (gele paaltjesroute), een met een deels ontkleed onderlichaam, die een klein meisje onder de arm nam en volgens deze getuige nogal schichtig wegliep.

Hij vertrouwde dit niet en maakte melding van het voorval bij de politie. Op de betreffende locatie werd niemand aangetroffen.

Aangezien de getuige pas afgelopen week een uitgebreide verklaring kon afleggen en het niet duidelijk is of er iets strafbaars is voorgevallen, zoekt de politie contact met deze man en eventuele getuigen. Duidelijk is wel dat er meer mensen die dag in het bos wandelden en op de parkeerplaats stonden meerdere auto’s geparkeerd. De politie wil graag met deze mensen in contact komen.

De man wordt als volgt omschreven: een blanke man van ongeveer 1.90 m en zo’n 30 jaar oud. Hij was slank van postuur en had kort donker blond haar. Hij droeg een vaal wit/grijze joggingbroek, een dikkere oranje jas met op de achterzijde net onder de rechter schouder twee cijfers zwart van kleur. Daarover zou nog een tekst hebben gestaan. Het meisje was ongeveer één tot drie jaar en droeg roze kleding. Er wordt geen meisje in die leeftijd vermist.

Indien de man of getuigen zich in deze oproep herkennen, dan wordt hen verzocht om contact met de politie op te nemen dit kan via 0900 – 8844.