Rijbewijzen alcoholmobilisten ingevorderd

Geplaatst op 26 september 2010, om 15:07 uur

HARDERWIJK – De politie heeft zaterdagavond 25 september het rijbewijs ingevorderd van twee automobilisten. Een 45-jarige vrouw uit Soest werd op het Horsterhout in Harderwijk gecontroleerd. Een 19-jarige automobilist uit Ermelo gedroeg zich verdacht en werd op de Oude Telgterweg in Ermelo gecontroleerd.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 23:40 uur de 45-jarige vrouw rijden op de parkeerplaats het Horsterhout in Harderwijk. Zij werd staande gehouden en bleek onder invloed van alcohol. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Zij blies een promillage van 2,1. Haar rijbewijs is ingevorderd en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 september zagen surveillerende agenten dat omstreeks 04:00 uur een automobilist zijn auto op de Oude Telgterweg in Ermelo aan de kant zette en de lichten doofde. De auto werd gecontroleerd. De 19-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol. Hij is meegenomen naar het politiebureau en blies een promillage van 1,2. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.