Snelheidsduivel met 243 km/uur gepakt op A1 - GelreNieuws.nl

Snelheidsduivel met 243 km/uur gepakt op A1

Geplaatst op 17 september 2010, om 12:07 uur

RIJSSEN-HOLTEN – Samenwerkende opsporingsdiensten hebben in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 september 2010 op de rijksweg A1 ter hoogte van Rijssen-Holten de verkeerscontrole ‘Ochtendgloren’ gehouden.

Zij controleerden 485 voertuigen. Te warm kippenvlees en harddrugs zijn daarbij aangetroffen. Negen verdachten zijn aangehouden. Vier rijbewijzen zijn ingevorderd voor snelheden van 182, 202, 210 en 243 km/uur. Twee verdachten kregen een rijverbod opgelegd voor het rijden onder invloed van verdovende middelen.

In totaal zijn er negen personen aangehouden voor uiteenlopende zaken. Twee personen zijn aangehouden nadat zij een stopteken negeerden en klem werden gereden na een korte achtervolging. De verdovende middelen hond sloeg in de auto aan, echter er werd niets aangetroffen. Op het nagereden traject trof de politie twee pakjes met 46 gram heroïne en 35 gram cocaïne dat uit deze auto was gegooid. De verdachten zijn op het politiebureau ingesloten. Een derde aangehouden verdachte verbleef illegaal in Nederland en de Vreemdelingenpolitie zal de zaak nader onderzoek. Zes personen zijn aangehouden omdat zij zich niet konden identificeren en zijn na onderzoek met een bekeuring heengezonden.

De parketpolitie inde geldboetes van 168 en 1986 euro en betekende een vonnis in verband met een veroordeling voor het bezit van verdovende middelen.

Tijdens het preventieve fouilleren trof de politie een ploertendoder aan.

De Belastingdienst nam zes auto’s in beslag in verband met openstaande belastingschulden en inde direct 7000 euro.

De Douane maakte proces-verbaal op tegen een Nederlander in een auto met een Duits kenteken.

De Voedings- en Warenautoriteit maakte een boeterapport voor het vervoer van kippenvlees dat een temperatuur had van 11 graden in plaats van de vereiste 4 graden.

In 48 gevallen is proces-verbaal opgemaakt voor andere overtredingen, zoals rijden zonder rijbewijs (3), rijden met een Vals Litouws rijbewijs, rijden tijdens ontzegging van de rijbevoegdheid, loss accu, ondeugdelijke verlichting (4), negeren rood kruis (7).

Met radar zijn 2310 voertuigen gecontroleerd op snelheid, 765 passeerden sneller toegestaan en krijgen nog bericht thuis. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 243 km/uur. Vier rijbewijzen zijn direct ingevorderd.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com