Verkeersoverlast door vrachtwagen in greppel

Geplaatst op 23 september 2010, om 13:39 uur


HARFSEN
– Een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hongarije is donderdagochtend met zijn combinatie in de greppel op de hoek Lochemseweg/Plantageweg beland. De chauffeur bleef ongedeerd.

Het ongeval vond rond 8 uur plaats. De vrachtwagenchauffeur was met een 21-ton papier onderweg naar een klant in Doetinchem. Doordat hij vanwege werkzaamheden niet over de N348 kon rijden zocht hij een alternatieve route. Op de hoek van de Lochemseweg met de Plantageweg kon de chauffeur de bocht niet halen. De achterkant van zijn combinatie gleed in een greppel. Bomen, waar de vrachtwagen tegen aan leunde, zorgden er voor dat de combinatie niet kantelde.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De weg was geheel versperd. Vanwege de afsluiting van de N348 maakt veel (sluip)verkeer gebruik van de Lochemseweg. De blokkade veroorzaakte veel verkeersoverlast.

Pas na het middaguur kon de vrachtwagen met behulp van een grote kraan door bergingsbedrijf Heuting en Zn. uit de greppel worden getakeld. De vrachtwagen bleek niet beschadigd en kon zijn weg vervolgen.