Bankpas gestolen en gepind na babbeltruc

Geplaatst op 15 oktober 2010, om 16:39 uur

TWELLO – Op donderdagavond 14 oktober is er een bankpas gestolen vanuit een woning aan de Hackfortweg in Twello. Een onbekende vrouw hield de bewoonster in haar woning aan de praat terwijl een tweede persoon de bankpas heeft gestolen. Later is er met deze gestolen bankpas gepind.

Rond 19:45 uur werd er aangebeld bij de woning van oudere vrouw aan de Hackfortweg in Twello. Een onbekende vrouw, die zich voordeed als studente, wilde graag binnen in de woning kijken. Na ruim een kwartier ging zij weer weg. Vermoedelijk is er in de tussentijd een tweede persoon binnengekomen die de pinpas gestolen heeft.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Korte tijd later werd de vrouw gebeld door een man die zich voordeed als politieagent. Hij wilde de pincode weten om haar gevonden pinpas te kunnen blokkeren. De vrouw gaf op aandringen haar pincode door. Uit onderzoek blijkt, dat er vervolgens gepind is met de pinpas waarbij men een groot bedrag heeft buitgemaakt.

Waarschuwing
De politie waarschuwt mensen voor dergelijke trucs. Laat nooit zomaar onbekenden in de woning rondkijken en geef zeker geen pincodes aan derden, hoe betrouwbaar het ook lijkt. Geen enkele officiële instantie vraagt telefonisch om een pincode.

De politie heeft deze diefstal in onderzoek.