Bonnenregen bij verkeerscontrole Veluwe

Geplaatst op 9 oktober 2010, om 18:02 uur

VELUWE – Op vrijdagmorgen 8 oktober heeft de politie op meerdere locaties in Nunspeet  verkeerscontroles gehouden. Vrijdagmiddag werd er in Putten en Ermelo gecontroleerd.

Bij een algemene controle aan de Molijnlaan en de Eperweg in Nunspeet zijn zes weggebruikers bekeurd voor het niet dragen van de gordel en één bestuurder belde niet handsfree. Ook zijn er weggebruikers bekeurd voor het hebben folie op de ramen en rijden zonder kentekenplaat. Aan de Nijverheidsweg, Elspeterweg, Zuiderzeestraatweg werd op snelheid gecontroleerd. Vijftig bestuurders reden te snel, zij krijgen een bekeuring.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In de middag is er in Putten en Ermelo gecontroleerd. Aan de Putterweg tussen Putten en Ermelo werden 12 weggebruikers staande gehouden omdat zij hun gordel niet droegen. Zeven bestuurders bleken niet handsfree te bellen. Buiten de bebouwde kom aan de Putterweg werd op snelheid gecontroleerd. Van de 1719 passanten reden er slechts 19 te hard. Op dezelfde weg binnen de bebouwde kom reden er van de 1873 gecontroleerde bestuurders 70 te snel. Bij een controle aan de Voorthuizerstraat reden er van de 1422 gecontroleerde weggebruikers 79 te hard. De overtreders krijgen een bekeuring.

De politie hoopt met de controles bij te dragen aan de verkeersveiligheid binnen en buiten de bebouwde kom van Nunspeet, Putten en Ermelo.