Felle brand verwoest schuur in Eefde

Geplaatst op 21 oktober 2010, om 09:30 uur


EEFDE –
Een felle uitslaande brand heeft in de nacht van woensdag op donderdag 21 oktober een schuur aan het Hungerinkpad in Eefde compleet verwoest. Bij de brand raakte niemand gewond.

De brand in de schuur werd rond kwart voor drie ontdekt door een buurman. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al hoog uit het dak van de schuur. Al snel werd duidelijk dat de schuur niet meer te redden was. Brandweerlieden uit Gorssel en Zutphen werden ingezet om de brand te blussen. Zij konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar een aangrenzende schuur en een woning.

Volgens de brandweer is er geen asbest vrijgekomen en is de oorzaak van de brand onbekend. Officier van Dienst Rob Nederhoff: ,,De politie doet nader onderzoek naar de oorzaak van de brand en wat er in de schuur heeft gestaan. De omvang van de schade is nog onbekend.”

Zutphens burgemeester Arnold Gerritsen was bij toeval deze nacht te gast bij de vrijwilligers van de kazerneploeg bij de brandweer in Zutphen. Eerder die avond had hij al zijn vuurdoop gehad. Bij de gemeentewerf was een minibrandje in scene gezet. Maar een echte brand had hij niet verwacht. Gerritssen die op de kazerne sliep werd gewekt door zijn pieper. Daarop stond het bericht: Brand Bijgebouw (Soort bijgebouw: schuur). ,,Eerst dacht ik dat het wederom om een grap ging, een bijgebouw bij de brandweerkazerne. Misschien om te kijken hoe snel ik uit bed zou zijn. Maar er bleek daadwerkelijk wat aan de hand.”

Gehuld in brandweerpak, compleet met helm, was de burgemeester bij de brand in de buurgemeente aanwezig. Gerritsen had grote bewondering voor de brandweerlieden. ,,Na veelvuldig trainen en oefenen zijn dit de mooiste branden voor de brandweermensen. Geen slachtoffers maar wel een goede fik om te blussen.”