Fietsers zonder licht op de bon - GelreNieuws.nl

Fietsers zonder licht op de bon

Geplaatst op 8 oktober 2010, om 18:13 uur

APELDOORN – De politie heeft op donderdagmorgen en –middag 7 oktober op meerdere plaatsen in Apeldoorn verkeerscontroles gehouden. In totaal zijn er 70 bekeuringen uitgeschreven. 21 fietsers bleken zonder goed licht te fietsen terwijl het erg mistig was.

De controles werden gehouden aan de Deventerstraat, Laan van Osseveld, Anklaarseweg en de Calypsostraat. Agenten controleerden op diverse overtredingen maar speciale aandacht was er voor de fietsers. Donderdagmorgen was het erg mistig, goede verlichting is dan van levensbelang voor fietsers. In totaal kregen 21 fietsers een bekeuring van 35 euro. De politie hoopt dat de fietsers hun verlichting snel op orde maken. Eén automobilist kreeg ook een bekeuring omdat zijn verlichting niet in orde was.

Drie bestuurders kregen een bekeuring omdat zij niet handsfree belden. 17 weggebruikers kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Ook op snelheid is gecontroleerd, 13 bestuurders reden op te hard. Daarnaast zijn er bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van het rode verkeerslicht, gladde banden, een onverzekerde auto, kleven, uitstekende lading, folie op de autoruit, geen APK en een onleesbaar kenteken.