Op de vlucht bij politiecontrole in Borculo - GelreNieuws        

Op de vlucht bij politiecontrole in Borculo

Geplaatst op 7 oktober 2010, om 16:22 uur

BORCULO – De politie heeft donderdagmiddag 7 oktober in Borculo twee mannen aangehouden, nadat zij zich aan een politiecontrole trachtten te onttrekken. Zij reden zich vast op een biggenrug en probeerden te voet te ontkomen. Het duo werd aangehouden en is voor onderzoek ingesloten.

De politie was omstreeks 14.30 uur bezig met een verkeerscontrole op de Needseweg in Borculo. Op een gegeven moment zagen zij dat een bestuurder van een bestelbusje zijn voertuig keerde en met verhoogde snelheid wegreed.

Agenten gingen direct achter het busje aan en via de meldkamer werden meerdere politie-auto’s naar Borculo gestuurd. Op de kruising Nettelhorstrweg met het Jonkerspad reed de bestuurder zich vast op een biggenrug (verhoogde betonrand). Hij kon direct worden aangehouden, terwijl zijn passagier zijn vlucht voortzette. Meerdere agenten kamden het industrieterrein uit. Op aanwijzing van getuigen kon deze man even later ook worden aangehouden.

De beide mannen, hun identiteit is nog niet bekend, zijn ingesloten voor verhoor. De auto werd door een takelbedrijf weggesleept.