Politie druk door te veel drank

Geplaatst op 3 oktober 2010, om 20:55 uur

ACHTERHOEK – De politie heeft zondag 3 oktober drie verdachten aangehouden voor uiteenlopende feiten die met alcohol te maken hadden. Naast het rijden onder invloed werd een man aangehouden voor openbare dronkenschap. Allen krijgen een proces-verbaal.

Bij de meldkamer Oost Nederland kwam omstreeks 01.40 uur een melding van een onwelwording in het centrum van Doetinchem. Bij de komst van de ambulance en politie werd een man aangetroffen, die door omstanders in stabiele zijligging was gelegd. Hij reageerde nagenoeg niet en toen de ambulancebroeders hem op een brancard wilden leggen, kwam hij bij en begon zich te misdragen. De politie heeft hem voor openbare dronkenschap aangehouden en de 39-jarige Didammer heeft de nacht in de cel door mogen brengen. Met een proces-verbaal is hij inmiddels in vrijheid gesteld. Ook krijgt hij een ontzegging van een jaar om de binnenstad te bezoeken tijdens horeca-avonden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Bij een alcoholcontrole in Hengelo (Gld) werd rond 03.35 uur aan de Banninkstraat een 24-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. Hij bleek gedronken te hebben en blies op het politiebureau 0.6 promille. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Een 24-jarige automobilist uit Terborg werd om 04.30 uur op de Weustenstraat in Doetinchem gecontroleerd. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1.3 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.