Politie vraagt tips over schennispleger Elburg

Geplaatst op 21 oktober 2010, om 17:47 uur

ELBURG – De politie heeft de afgelopen periode twee meldingen gekregen over een schennispleger in de wijk de Pal en Oostendorp in Elburg. De man gaat in het duister op pad en toont zijn geslachtsdeel aan vrouwen die zich in huis bevinden. Tips, maar ook meldingen van slachtoffers die met de man geconfronteerd zijn, zijn welkom op 0900 – 8844.

Gebruikmakend van de duisternis is er in Elburg een man actief die zijn geslachtsdeel aan vrouwen toont die zich, al dan niet tv kijkend, in de woonkamer bevinden. Hij gaat voor het raam staan, weet de aandacht van de bewoonster te trekken en toont vervolgens zijn geslachtsdeel.

De politie heeft tot nu toe twee meldingen ontvangen. De tijdstippen, waarop een en ander plaats vond, liggen tussen en 21.15 en 23.30 uur. Zeer uiteenlopende tijden dus, waardoor het politieonderzoek niet eenvoudig is. De leeftijd van deze blanke man wordt tussen de 30 en 40 jaar geschat.

De politie sluit niet uit dat meer vrouwen met deze man geconfronteerd zijn maar dit niet aan de politie gemeld hebben. Deze vrouwen worden opgeroepen om toch contact met de politie op te nemen.

De politie vraagt vrouwen die een geval van schennispleging overkomt direct te bellen. Wacht niet tot de volgende dag, dit maakt de kans op opsporing van een verdachte in de buurt minder. En misschien is de volgende tip overbodig, maar sluit ’s avonds de gordijnen.