Politie zoekt getuige bij overval Harderwijk

Geplaatst op 14 oktober 2010, om 20:20 uur

HARDERWIJK – De politie is op zoek naar een vrouw die de mogelijke overvallers van de gewapende overval op de amusementshal aan de Bruggestraat in Harderwijk vlak vóór de overval op straat is tegengekomen. Dit blijkt uit camerabeelden. De politie wil graag in contact komen met deze mogelijk belangrijke getuige.

De overval werd dinsdagavond 12 oktober rond 20:00 uur bij de politie gemeld. Twee mannen bedreigden een medewerker van de amusementshal aan de Bruggestraat met een op een vuurwapen lijkend voorwerp. Er waren geen klanten aanwezig. De overvallers zijn met een geldbedrag gevlucht. Niemand raakte gewond.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Op camerabeelden die in het kader van stadstoezicht worden gemaakt, is te zien dat een jonge vrouw om 19:58 uur over de Rabbistraat in Harderwijk loopt en de twee mannen passeert die mogelijk kort daarna de overval hebben gepleegd. De twee mannen liepen richting het casino. De politie wil graag in contact komen met deze vrouw. De vrouw heeft lang, donker haar, droeg een donkere halflange jas en vermoedelijk een spijkerbroek. Ze droeg ook iets onder haar arm. Als iemand zich herkent in deze beschrijving roept de politie deze persoon met klem op om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Ook andere getuigenverklaringen van mensen die wellicht iets hebben gezien en de politie nog niet hebben gesproken, zijn uiteraard zeer welkom.