Ruim 80 bestuurders te hard bij controle

Geplaatst op 20 oktober 2010, om 14:23 uur

NUNSPEET – Natte wegen, soms glad door vallend blad, een langere remweg dus; reden voor de politie om te controleren of bestuurders zich aan de geldende snelheid houden. Bij twee controles op dinsdag 19 oktober in Nunspeet en Oldebroek bleken 86 bestuurders te hard te rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km.

De politie controleert regelmatig op het snelheidsgedrag in het verkeer. Daarbij wijst de politie op het feit, dat in de herfst de remweg langer kan zijn door natte wegen of door vallend blad. Reden waarom op locaties waar vaak te hard wordt gereden, regelmatig politiecontroles worden gehouden.

Op de Eperweg in Nunspeet en de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek geldt een maximum snelheid van 80 km per uur. Op de eerste controleplek passeerden ruim 900 automobilisten de radarwagen. Er reden 32 te hard en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 109. Op de Zuiderzeestraatweg passeerden ruim 3000 voertuigen de radarpost. Hier was de hoogst gemeten snelheid 128 km en 54 passanten bleken te hard te rijden. Alle overtreders krijgen hun boete thuis gestuurd.