Schot met gaspistool, politie zoekt getuigen

Geplaatst op 2 oktober 2010, om 20:02 uur

UGCHELEN – De politie heeft vrijdag een 29-jarige man uit Epe aangehouden op verdenking van gebruik van een gaspistool vlak naast de Hoog Buurloseweg in Ugchelen, in een aangrenzend bosgebied.

De politie ontving om 12:50 uur een melding dat er een schot gelost zou zijn in een bosgebied grenzend aan de Hoog Buurloseweg in Ugchelen. Een getuige heeft de politie een signalement verstrekt en op basis hiervan is rond 13:10 uur een 29-jarige man uit Epe door de politie aangehouden op de Van Miereveltstraat in Orden. Hij bleek een gaspistool bij zich te hebben. De politie heeft de man aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Op de plek waar met het gaspistool geschoten zou zijn is een technisch onderzoek ingesteld. Het wapen is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar mensen die wellicht iets gezien hebben van het voorval, of de verdachte hebben zien wegrennen in de omgeving Hoog Buurloseweg – Europaweg. Bijvoorbeeld bezoekers van de snackwagen of passerende wandelaars of fietsers. De aangehouden verdachte droeg een witte broek, een grijze jas, een roze blouse en heeft een normaal postuur en zeer kort haar. Hij kan ook gezien zijn in de buurt van het spoor. Getuigen die de politie nog niet hebben gesproken worden verzocht de politie te bellen via 0900-8844.