Vijf drankrijders bij politiecontroles wilddagen

Geplaatst op 12 oktober 2010, om 16:27 uur

VIERHOUTEN – Op de zondag 11 oktober zijn er door de politie Nunspeet, in samenwerking met het regionale Verkeers-handhavingsteam van Noord-en Oost-Gelderland, diverse verkeerscontroles gehouden rondom de Wilddagen in Vierhouten.

Er waren duizenden mensen die genoten van het mooie weer en de activiteiten die bij deze dagen gehouden zijn. Vanwege de verkeersveiligheid controleerde de politie, zoals te voren aangekondigd, op onder meer het gebruik van alcohol en snelheid.

Van ongeveer 800 weggebruikers werden blaastesten afgenomen.

Vijf automobilisten aangehouden wegens het rijden onder invloed. Het hoogste promillage was  0,9 promille. Tegen deze vijf overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ook werd er gecontroleerd op snelheid en de hoogst gemeten snelheid betrof 102 km/u, waar maximaal 80 km/u is toegestaan. Dit gebeurde zowel op de Nunspeterweg als op de Elspeterweg. Op de Nijverheidsweg werd een snelheid van 69 km/u gemeten, terwijl hier maximaal 30 km/u is toegestaan. De snelheidsovertreders krijgen hun boete thuisgestuurd.

Verder werden er nog overtredingen geconstateerd waaronder niet handsfree bellen (1x), het niet dragen van de autogordel (5x), het negeren van een stopteken (4x), het niet tonen van het rijbewijs (2x) en een verlopen APK (1x)