Grove belediging hulpverleners na ongeval

Geplaatst op 26 november 2010, om 21:48 uur

DOETINCHEM – Een 31-jarige autobestuurder uit Ulft vloog vrijdagavond 26 november bij een verkeersongeval op de Havenstraat in Doetinchem uit de bocht, reed een boom omver, botste tegen een hekwerk en kwam tegen een betonblok tot stilstand.

De man raakte gewond en bekneld. Hij beledigde op grove wijze ziekenhuispersoneel en politiemensen.

De hulpdiensten werden rond 20.40 uur gewaarschuwd. Toen de politie arriveerde hing de airbagzak te wapperen boven in een boom.

De brandweer moest de man uit zijn benarde positie bevrijden en de medewerkers van de ambulancedienst had de ondankbare taak om de niet meewerkende en scheldende man te vervoeren. Hij wilde niet naar het ziekenhuis.

Toen de politie hem aanhield wegens het vermoedelijke gebruik van alcohol en/of drugs, wilde hij wel naar het ziekenhuis vervoerd worden. Vanwege de recalcitrante houding ging de politie mee naar het ziekenhuis, onder meer om een bloedproef te vorderen. In het ziekenhuis weigerde de bestuurder alle medische hulp en medewerking aan een bloedproef. Hij beledigde politiemensen en verplegend personeel grof en meerdere malen. De man werd op zijn uitdrukkelijke wens niet verder medisch onderzocht of opgenomen.

Na overleg met de officier van justitie werd zijn rijbewijs ingenomen en maakt de politie proces-verbaal op wegens weigeren bloedproef en meerdere beledigingen.

Naar de toedracht van het verkeersongeval op de Havenstraat wordt een nader onderzoek ingesteld.

De politie onderzoekt afzonderlijk of deze bestuurder mogelijk ook betrokken was bij een doorrijden na ongeval op de Terborgseweg nabij het NS-station kort voor het ongeval op de Havenstraat. Getuigen daarvan, hebben zich bij de politie gemeld met de mededeling dat de bestuurder van een auto na een aanrijding op de Terborgseweg met hoge snelheid wegreed. Sporen van de auto van de man uit Ulft, werden op de Terborgseweg aangetroffen.