Controle op coffeeshops Apeldoorn - GelreNieuws.nl

Controle op coffeeshops Apeldoorn

Geplaatst op 19 november 2010, om 15:56 uur

APELDOORN – De politie en gemeente Apeldoorn hebben donderdag 18 november samen met de Douane en Belastingdienst vier Apeldoornse coffeeshops gecontroleerd. Het controleren van coffeeshops is belangrijk omdat de regels zijn opgesteld voor de veiligheid en gezondheid van bezoekers.

De gemeente Apeldoorn had enkele dagen geleden de vergunning van één Apeldoornse coffeeshop ingetrokken nadat deze de voorraadregels overtreden had. Bij de controle donderdagmiddag bleek dat men toch softdrugs verkocht. In het pand heeft de politie ruim 250 gram hennep in beslag genomen. De gemeente neemt vervolgmaatregelen. Alle in beslag genomen drugs worden vernietigd. Over het algemeen zijn de politie en gemeente Apeldoorn tevreden omdat er bij de andere coffeeshops geen grote overtredingen zijn aangetroffen.

De coffeeshops zijn gecontroleerd op de naleving van de specifieke wet- en regelgeving. Zij mogen bijvoorbeeld geen reclame maken en geen overlast veroorzaken. Ook mag er in de coffeeshop geen harddrugs aanwezig zijn. Softdrugs zoals joints mogen alleen verkocht worden aan mensen die ouder zijn dan 18 jaar. Een klant mag maximaal vijf gram softdrugs kopen.

De politie en gemeente werken actief samen bij de controles van coffeeshops. Bij overtredingen stelt de politie een onderzoek in, en de gemeente kan direct bestuurlijke maatregelen nemen. In ernstige gevallen kan zij zelfs besluiten de coffeeshop (tijdelijk) te sluiten. De Apeldoornse politie en gemeente controleren de coffeeshops regelmatig.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com