Gewapende overval op juwelier in Ermelo - GelreNieuws.nl

Gewapende overval op juwelier in Ermelo

Geplaatst op 5 november 2010, om 11:39 uur

ERMELO – Donderdagochtend 5 november is een juwelier aan de Stationsstraat in Ermelo overvallen door twee gewapende personen. De daders zijn met buit op een scooter gevlucht. Niemand raakte gewond.

De overval vond vlak voor 09:30 uur plaats. De twee daders kwamen de zaak binnen en bedreigden de aanwezige personeelsleden met een vuurwapen, of iets wat er sterk op leek. In de winkel zijn vernielingen aangericht waarna de overvallers een hoeveelheid sieraden hebben buitgemaakt en er op een scooter vandoor gegaan zijn. Van de scooter is bekend dat het gaat om een witte scooter met diverse kleuraccenten. Het kenteken van de scooter eindigt op VD7. Één van de overvallers droeg een witte helm. Het is niet met zekerheid te zeggen of de overval gepleegd is door twee mannen. Mogelijk was sprake van een man en een vrouw.

De politie heeft ter plekke technisch (sporen)onderzoek verricht. Ook is een uitgebreide zoekactie ingesteld. Bij de zoekactie is ook een politiehelikopter ingezet. Helaas zijn de overvallers niet aangetroffen. De politie heeft via sms en twitter een bericht verstuurd over de overval, waarin mensen gevraagd wordt of ze de politie willen bellen als ze de mogelijke overvallers hebben gezien. In haar berichtgeving benadrukt de politie wel dat de overvallers gewapend kunnen zijn en men dus zelf geen actie moet ondernemen. Als mensen de overvallers of de scooter menen te hebben gezien roept de politie hen op te bellen met 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

De medewerkers van de juwelier zijn in contact gebracht met Slachtofferhulp.