Grensoverschrijdende controle

Geplaatst op 19 november 2010, om 15:32 uur

ACHTERHOEK – De Gelderse regiopolitie heeft op donderdag 18 november samen met de Koninklijke Marechaussee, de Douane, en de Duitse politie (Kreispolizei en Bundespolizei) een grote grenscontrole gehouden.

Het zwaartepunt van de controle lag op de verkeersveiligheid in de grensstreek en bestrijding van grensoverschrijdende criminaliteit. Een ander doel was de bevordering en verbetering van de internationale samenwerking tussen de diverse opsporingsinstanties. Langs een groot deel van de Nederlands- Duitse grensstreek, van Groningen tot Nijmegen, zijn er controles gehouden. De controles vonden op verschillende tijdstippen en locaties plaats.

De controles in de achterhoek werden tussen 16:00 en 23:00 uur gehouden. Er werd gecontroleerd bij de grensovergang (Beekseweg) tussen Beek en Elten, de Emmerikseweg en de N316 in ’s-Heerenberg, de N313 bij Aalten (grensovergang Hemden) en bij de grensovergang in Dinxperlo.

De passanten werden op diverse overtredingen gecontroleerd. In totaal werden er 1469 blaastesten afgenomen. Niemand bleek er teveel gedronken te hebben. Meerdere bestuurders kregen een bekeuring voor het niet voeren van de juiste verlichting. Enkelen hadden geen rij- of kentekenbewijs bij zich. De overtreders kregen een bekeuring. Eén automobilist reed zonder geldig rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.