Man mishandeld na aanspreken vandalen - GelreNieuws.nl

Man mishandeld na aanspreken vandalen

Geplaatst op 22 november 2010, om 18:36 uur

ZUTPHEN – De politie onderzoekt een incident waarbij een 40-jarige man uit Vorden mishandeld is door enkele jongeren die hij kort daarop had aangesproken over het feit dat zij een fiets aan het vernielen waren.

De politie is op zoek naar getuigen, in het bijzonder de getuige die de man te hulp schoot.

Het voorval vond vrijdagavond 19 november rond 23:30 uur plaats aan het Broederenkerkplein in Zutphen. De man zag een groepje van 4 of 5 jongens die bezig waren een fiets kapot te trappen. Toen hij hen toeriep dat ze hiermee op moesten houden kwamen de jongeren op hem af en werd de man geschopt en geslagen, door één of meerdere van de jongeren. Een nog onbekende getuige kwam op dat moment aanlopen en schreeuwde de jongeren toe dat ze moesten ophouden. Hierop zijn de jongeren weggelopen richting het centrum. De getuige heeft de mishandelde man opgevangen en thuis gebracht in een wit busje. De politie wil heel graag in contact komen met deze getuige.

De mishandelde man heeft zaterdagochtend medische hulp gezocht. In het ziekenhuis is geconstateerd dat de man ondermeer gekneusde ribben heeft opgelopen.

De jongeren waren naar schatting 16 – 18 jaar oud en hadden allen een normaal tot slank postuur. Enkele hadden een getinte huid en enkele een blanke huid. Meerdere jongeren droegen gympen en één van hen droeg een glimmende zwarte jas. De politie roept getuigen op om de politie te bellen via 0900-8844. Anoniem een melding doen kan via 0800-7000.