Politie en partners controleren in Borculo

Geplaatst op 6 november 2010, om 16:43 uur

BORCULO – Vrijdagavond 6 november, heeft de politie op de Spoorstraat in Borculo een controle gehouden op fietsverlichting, alcoholgebruik en fietsdiefstallen. Bij deze controle had de politie ondersteuning van Veilig Verkeer Nederland en de plaatselijke autogarage en fietshandelaar.  

De vooral preventieve controle vond plaats tussen 18.00 en 21.00 uur. Er werd gecontroleerd op verlichting, alcohol en fietsdiefstal. Bij defecte verlichting, kregen bestuurders de kans om het direct te laten repareren door de fietsenmaker of in geval van auto’s door het garagebedrijf.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Er werd 380 blaastesten afgenomen. Eén bestuurder bleek wel alcohol te hebben gebruikt, maar bleef onder limiet van 0,5 promille.Er werden 125 auto’s gecontroleerd. Hiervan twee maal een bekeuring wegens verlichting en twee maal verlichting kentekenplaat. 11 automobilisten hebben de verlichting laten repareren. Verder 7 maal een bekeuring wegens niet dragen van een gordel en 1 maal overschrijding snelheid.

Er volgde 1 maal een boete voor verlichting bromfiets. In totaal 10 fietsers lieten de verlichting repareren en  5 fietsers werden bekeurd voor onjuiste verlichting.Ook werden 2 bestuurders werden bekeurd voor het rijden tegen het verkeer in (één richtingsweg).