Verdachten straatroof Apeldoorn aangehouden

Geplaatst op 16 november 2010, om 18:36 uur

APELDOORN – In het politieonderzoek naar een straatroof gepleegd op 10 oktober op de Badhuisweg in Apeldoorn zijn twee mannen van 32 en 31 jaar oud aangehouden. Na hun aanhouding en verhoor kwamen ook andere strafbare feiten in beeld, zoals diefstal uit een woning en tanken zonder te betalen.

De beroving waar de 32-jarige man uit Ugchelen en 31-jarige man uit Apeldoorn van worden verdacht vond plaats op 10 oktober rond 21:30 uur. Een 25-jarige vrouw uit Apeldoorn fietste samen met haar vriend over de Badhuisweg toen van achteren een auto naderde. Bij het passeren trok iemand vanuit de auto de tas van de vrouw van haar stuur af, waardoor de vrouw hard ten val kwam. De vrouw liep door de val licht hoofdletsel en een pijnlijke enkel op. De auto ging er na de beroving vandoor. De politie stelde een onderzoek in nam diverse getuigenverklaringen af.

Op 19 oktober werd vervolgens een portemonnee gestolen uit een woning aan de Agricolastraat in Apeldoorn. De bewoonster laat een man binnen die zij vaag kent en als ze hem even alleen laat gaat de man er met haar portemonnee vandoor. Ze zag hem buiten nog net instappen bij een andere man en hard wegrijden.

In het politieonderzoek wat volgt op beide incidenten komen al gauw de 31 en 32-jarige mannen als verdachten in beeld. Eind oktober en begin november worden de mannen aangehouden. Na hun aanhouding komen nog meer strafbare feiten in beeld, zoals tanken zonder te betalen aan de Lange Amerikaweg en diefstal van een kentekenplaat van een auto geparkeerd aan De Eglantier. Ook deze feiten vonden in dezelfde periode plaats, rond half oktober.

De twee verdachten zijn in de afgelopen dagen voor de Raadkamer verschenen. De Raadkamer heeft hun voorlopige hechtenis verlengd. Het politieonderzoek naar de strafbare feiten waar beide mannen van worden verdacht wordt afgerond en de politie maakt proces-verbaal op.