Vrachtwagen klem onder viaduct A18

Geplaatst op 26 november 2010, om 10:34 uur


DOETINCHEM –
Een 57-jarige man uit Lichtenvoorde is vrijdagochtend 26 november met zijn vrachtwagen klem komen te zitten onder een viaduct op de Oude Terborgseweg in Doetinchem.

De aanrijding werd om 08:20 uur gemeld bij de hulpdiensten. De man is vermoedelijk onwel geworden en daardoor in het viaduct, tegen de zijkant gebotst. Het ging om een laadwagen met een takelarm. Uit nader onderzoek blijkt dat de man, doordat hij onwel werd, zeer waarschijnlijk per ongeluk de takelinstallatie op zijn vrachtwagen in werking heeft gesteld. Voor de aanrijding had de man in de omgeving nog een container afgeleverd, en was de takelinstallatie bij vertrek op de gebruikelijke wijze ingeklapt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Omdat de takel-arm bij de aanrijding omhoog kwam, kwam de vrachtwagen klem te zitten onder het viaduct. De brandweer heeft geholpen om de chauffeur uit zijn vrachtwagen te halen. Een bergingsbedrijf heeft de vrachtwagen geborgen. Rijkswaterstaat heeft ter plekke gecontroleerd of sprake was van schade aan het viaduct. Dit was niet het geval. De chauffeur is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en zal daar in ieder geval komende nacht blijven. Het is niet duidelijk of de man ook gewond is geraakt door de aanrijding.