Auto ramt pui tankstation Doetinchem - GelreNieuws.nl

Auto ramt pui tankstation Doetinchem

Geplaatst op 5 december 2010, om 21:51 uur

DOETINCHEM – De politie heeft zondagavond 5 december een 30-jarige Roemeen bij een tankstation aan de Europaweg in Doetinchem aangehouden. De man zat als bijrijder in een auto en startte de auto alvast nadat de bestuurder ging afrekenen na een tankbeurt. De auto schoot naar voren en ramde de pui.

De auto kwam in de tankshop terecht en richtte een ravage aan. De 30-jarige man bleek onder invloed van alcohol en is meegenomen naar het politiebureau.

De politie kreeg omstreeks 19:45 uur de melding dat een auto tegen het tankstation was gereden. Nadat de chauffeur van de auto had getankt en naar binnen ging om te betalen, startte zijn bijrijder de auto. De auto stond in de eerste versnelling waardoor deze naar voren schoot en tegen de pui van de tankshop botste. De auto kwam in de tankshop tot stilstand. Er raakte niemand gewond.

De 30-jarige bijrijder trad door het starten van de auto op als bestuurder. De Roemeen bleek onder invloed van alcohol en niet in het bezit van een rijbewijs. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man blies een promillage van 1,3. De Roemeen kreeg een boete opgelegd. De auto is in beslag genomen tot de man het bedrag aan het politiebureau komt voldoen.