Botsing met fietsster door beslagen autoruit - GelreNieuws.nl

Botsing met fietsster door beslagen autoruit

Geplaatst op 14 december 2010, om 19:59 uur

BEEMTE – Maandagochtend 13 december vond op de Beemterweg in Beemte een verkeersongeval plaats, waarbij een 13-jarige meisje op een fiets een beenbreuk opliep. Zij kwam frontaal in botsing met een personenauto, waarvan de bestuurder haar niet had opgemerkt, omdat de voorruit beslagen raakte.

De 42-jarige automobilist uit Beemte reed rond 07.30 uur over de Beemterweg richting Kanaal Noord toen hij de 13-jarige fietsster, eveneens uit Beemte, die in tegengestelde richting reed, niet opmerkte.

De autobestuurder verklaarde dat zijn climat control niet goed werkte waardoor de voorruit aan de binnenzijde besloeg. Tijdens het rijden probeerde hij de voorruit met een trekker schoon te vegen, waarbij de auto naar links reed en een frontale aanrijding met de 13-jarige ontstond. De fietsster werd per ambulance met een beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie waarschuwt autobestuurders voor beslagen en bevroren ruiten. “Het is echt noodzakelijk dat alle ruiten goed schoon zijn voordat men weg rijdt. Stop tijdens de rit als de ruiten toch weer beslagen raken en het zicht onvoldoende is”.