Dronken verkeerscrimineel aanhouden

Geplaatst op 14 december 2010, om 20:11 uur

DOETINCHEM – De politie heeft maandagavond 13 december een 28-jarige man uit Doetinchem aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een medeweggebruiker te hebben bedreigd, diens auto te hebben vernield en zonder rijbewijs en onder invloed van drank te hebben gereden.

De politie kreeg omstreeks 21.35 uur een melding dat een automobilist op de A 18 onder Doetinchem was afgesneden door een andere auto. Toen de melder de snelweg verliet, werd hij klemgereden en werd hij bedreigd en werd er ondermeer tegen zijn auto geschopt. Terwijl de agenten een onderzoek naar de betrokken automobilist instelden, kwam er een tweede melding over dezelfde witte auto. In het centrum van Doetinchem zou schade zijn gereden op de Capellenstraat.

De verdachte, een 28-jarige Doetinchemmer, werd kort daarop thuis aangehouden en bleek te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en blies op het politiebureau 1.6 promille. Hij bleek geen geldig rijbewijs te hebben en de politie maakt proces-verbaal op tegen betrokkene. De gedupeerden zijn in kennis gesteld van de aanhouding.