Geen misdrijf bij dood parachutist Teuge

Geplaatst op 21 december 2010, om 13:44 uur

TEUGE – De politie heeft een onderzoek naar de dood van de 44-jarige parachutist uit Nijmegen nagenoeg afgerond. De man is zondag 28 november in Teuge om het leven gekomen toen zijn parachute niet opende tijdens een parachutesprong. Er zijn geen aanwijzingen aangetroffen dat sprake is geweest van een misdrijf.

Zie ook: – Parachutist (44) verongelukt bij sprong Teuge

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het ongeluk werd die zondagmiddag even na 16.30 uur gemeld. De Nijmegenaar, een ervaren parachutist, maakte deel uit van een groep parachutisten die individueel uit een vliegtuig sprongen. Tijdens de fatale sprong van het slachtoffer is de reserveparachute niet geopend.

Na het verongelukken van de parachutist heeft de politie een uitgebreid onderzoek ingesteld. De politie kreeg ondersteuning van het Korps Landelijke Politiediensten en specialisten van de Para Ongevallen Commissie van de Koninklijke Vereniging voor Luchtvaart.

In de afgelopen periode heeft de politie tientallen mensen gehoord als getuigen, waaronder degenen die op de bewuste zondag met het slachtoffer meerdere parachutesprongen hebben gemaakt. Tijdens het onderzoek is samengewerkt met diverse deskundigen waaronder van het Nederlands Forensisch Instituut.

Eindconclusie van het onderzoek is dat er geen aanwijzingen zijn gevonden dat sprake is geweest van een misdrijf.

De familie is over de onderzoeksbevindingen geïnformeerd.