Gewapende overval op woning Etten

Geplaatst op 9 december 2010, om 16:28 uur

ETTEN – Donderdagmiddag 9 december heeft er een overval plaatsgevonden op een woning aan de Klompendijk in Etten. Niemand raakte gewond en de overvallers zijn met een geldbedrag gevlucht.

Toen de overvallers zich bij de woning meldden rond 14:30 uur, was er een ouder echtpaar thuis. Tijdens de overval kwamen nog twee bewoners van middelbare leeftijd thuis.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De overval is gepleegd door 4 of 5 mannen van ongeveer 20 jaar. Allen hebben een getinte huidskleur en spraken een buitenlandse taal of met een buitenlands accent. Één van hen was bewapend met een vuurwapen of iets wat er sterk op leek. Van de overvallers is verder alleen bekend dat één van hen een beige trui droeg. Een ander een zwart jack, en er was een man met een rugzak.

Vermoedelijk zijn de daders met een auto gevlucht. De bewoners zijn tijdens de overval boven geparkeerd, terwijl de overvallers de woning doorzochten. Niemand raakte gewond. Nadat de overvallers de woning hadden verlaten, even voor 15:30 uur, is de politie gealarmeerd.

Onderzoek politie

Na de eerste melding over de overval heeft de politie met meerdere eenheden gezocht naar de daders, maar ze helaas niet meer aangetroffen. Een eerste buurtonderzoek heeft al plaatsgevonden, dit wordt vrijdag voortgezet. In de woning is een technisch onderzoek gaande. De bewoners zijn opgevangen door de politie en worden in contact gebracht met Slachtofferhulp.

De politie heeft via sms-alert en twitter berichten verspreid over de overval en roept getuigen die iets gezien hebben wat een relatie kan hebben met deze overval op om zich te melden bij de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan via 0800-7000.