Gewapende overval sigarenzaak Doetinchem

Geplaatst op 29 december 2010, om 18:46 uur

DOETNCHEM – Woensdagavond 29 december heeft een nog onbekende man een gewapende overval gepleegd op een sigarenzaak aan de Terborgseweg in Doetinchem. Hij is er met een geldbedrag vandoor gegaan, eerst rennend, en later per fiets.

De overval werd om 17:20 uur gepleegd. Een vrouw werd in de zaak bedreigd met een vuurwapen, of iets wat er sterk op leek. Zowel de vrouw als een familielid (man) die te hulp schoot, hebben geprobeerd de overvaller hun zaak uit te werken. Zij raakten niet gewond. Tijdens de overval, die slechts enkele minuten duurde, waren er geen klanten in de zaak.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De man is met een geldbedrag gevlucht. Eerst rennend richting Emmastraat, en dankzij getuigen is bekend dat de man in de Emmastraat op een fiets is gesprongen en per fiets verder is gevlucht. De man is voor het laatst gesignaleerd in de buurt van een supermarkt aan de Themanstraat.

De politie kwam direct ter plaatse en heeft nog gezocht naar de man, maar hem helaas niet meer aangetroffen.

De politie heeft getuigen direct na de overval via SMS-Alert en twitter opgeroepen om tips door te bellen aan de politie via 0900-8844. Hierbij benadrukte de politie om zelf geen actie te ondernemen aangezien de man gewapend kon zijn.

De overvaller is ongeveer 1.65 lang, heeft een normaal tot slank postuur en droeg een zwarte jas en donkere bivakmuts.

De politie heeft de man en de vrouw die zijn geconfronteerd met de overvaller opgevangen en hun verklaringen opgenomen. Ze zullen in contact worden gebracht met Slachtofferhulp. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen of anderen die meer weten over deze overval kunnen de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.