Hennepkwekerijen ontmanteld - GelreNieuws.nl

Hennepkwekerijen ontmanteld

Geplaatst op 21 december 2010, om 17:37 uur

ERMELO/HULSHORST – De politie heeft op dinsdag 21 december op twee adressen op de Veluwe hennep-kwekerijen ontmanteld. Er werd één verdachte aangehouden. De apparatuur en zo’n 3000 planten werden in beslag genomen en worden vernietigd.

De politie trof op een terrein aan de Harderwijkerweg in Ermelo een loods aan, waarop geen sneeuw lag. Achter de loods werd restmateriaal van een hennepkwekerij aangetroffen.

Alles bij elkaar reden genoeg om de deur te forceren. In de loods werd in twee verschillende ruimten een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen, totaal 500 planten. In de directe nabijheid nog een loods, waarvan sneeuw op het dak gesmolten was. Ook hier de deur geforceerd. Binnen werd achter een “verborgen” wand een professionele hennepkwekerij aangetroffen met een kleine 500 jonge hennepplanten. In totaal dus zo’n 1000 planten

Tweede kwekerij
Op hetzelfde tijdstip werd aan de Harderwijkerweg in Hulshorst na een tip ook een hennepkwekerij ontmanteld. In een loods werden ruim 2000 hennepplanten aangetroffen. Een 58-jarige inwoner uit de gemeente Nunspeet werd aangehouden.

Stroom
De energieleverancier doet onderzoek naar mogelijk illegale aftap van stroom en het onderzoek naar de kweker in Ermelo wordt voorgezet.

Vernietigd
De opbrengst van de drie kwekerijen met dus in totaal zo’n 3000 hennepplanten en de kweekmaterialen (lampen e.d.) worden vernietigd.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com